perjantai 29. kesäkuuta 2012

Sataa vettä, sataa lunta, sataa pieniä rakeita


Meille lipareille sään muutokset eivät ole iso ongelma. Kopeissamme on vakiovarustuksena lämmitin, patteri ja hellettä varten tuuletuslaite. Poikkeuksena moniin muihin kesätyöntekijöihin, meillä on aina työskennellessämme katto päänpäällä. Olemme siis tottuneet luksukseen. ;D 


Toisaalta olemme myös hieman kateellisia mm järkkäreille, jotka ovat niin ruskeita kun saavat olla auringonpaisteessa! (Kuvassa yritän epätoivoisesti ruskettua..)



Asiakkaiden kannalta säävaihtelut ovat tosi harmillisia. Vaikka puodeistamme saa halpoja mutta käytännöllisiä sadeviittoja, ovat vuoristoradoissa pyörimiset sateella ja kylmällä ehkä hieman epämiellyttäviä kokemuksia. Onneksi särkässä on delfinaario, planetaario, akvaario, Näsinneula, Sara Hildénin taidemuseo ja metkula, joissa huvittelu onnistuu normaaliin tapaan sateesta huolimatta.


Oikeastaan liparin ainoa harmi sateella on asiakkaiden vähyys. Ruuhkapäivinä asiakkaita on paljon ja työpäivä kuluu yhdessä hujauksessa. Mutta sateella, kun asiakkaita tulee keskimäärin yksi kymmenessä minuutissa ja lippuluukkuja on auki 12 kappaletta, voidaan yrittää laskea kuinka monta asiakasta kukin lipari saa päivän aikana. Tällaisina päivinä pelaamme usein laivanupotusta, piirräjaarvaata, kuuntelemme radiota ja tietty tutustumme toisiimme paremmin.

Seuraavassa kirjoituksessani kerron Tukkifotosta, joka on todella erilainen työpiste normaaliin lippuluukkuun verrattuna.

Aurinkoisia kesäpäiviä toivoen,
Pirre

1 kommentti:

  1. Aivan mahtavaa, että särkänniemen työntekijöillä on blogi, kun olen särkänniemi "hullu", niin on mahtavaa seurata, mitä siellä tapahtuu työntekijöillä ja muutenkin! :)♥

    VastaaPoista