keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Kun asiakkaat häviävät porttien taa, työntekijät pääsevät huvittelemaan



Kun asiakkaat häviävät porttien taa, työntekijät pääsevät huvittelemaan

Tuntuu että koko viikko on ollut yhtä vilskettä ja vilinää, vaikka todellisuudessa mitään kummempia olekkaan sattunut. Sesonki alkaa pukkaamaan päälle ja asiakkaita virrata särkänniemeen. Mikä tarkoittaa siis sitä, että koko ajan on tekemistä, eikä tarvitse tylsityä laitekopin perukoilla toimettomana.

Viikkoon mahtui kaksi mukavaa vapaa päivää, joista toinen pyhitettiin aurinkoiselle säälle ja moottoripyöräretkelle Muroleen kesäkahvilalle! Ensimmäinen kerta tänä kesänä moottorinpyörän kyydissä ja voi sitä riemua. Olo oli (jälleen kerran) kuin pienellä lapsella jouluna! :) Mutta samalla voi sitä kivun määrää, kun päästiin reissusta kotiin... Oli seuraavana päivänä istuminen jokseenkin hassun tuntuista.
(Kuvia ei valitettavasti retkestä ole, sillä taskutila oli rajallinen ja saatoin olla ehkä aavistuksen laiskanpuoleinen kuvaamisen suhteen.)

Työt tällä viikolla on ollut normaalista huomattavasti pokkeavampia. Kahtena päivänä ajoin normaalisti Kantti X Kantti autoja. Tosin sillä erotuksella, että asiakkaita alkoi todellakin olemaan aavistuksen verran enemmän ja kiirettä riitti autojen ja asiakkaiden kanssa.


Kanttihan ei kuuluu niihin laitteisiin, missä voisi hetkeksikään laittaa aivoja off asentoon. Autoja on siirrettävä varastoalueelta lähetykseen ja lähetyksestä radalle, kunhan asiakkaat on saatu lastattua kyytiin. Autoja ei kuitenkaan voi siirtää varastoalueella, jos asiakkaita on vielä kyydissä. Tässä kohtaa on myös huomioitava onko radalta tulossa autoja varastoon ja huudeltava asiakkaille, että poistuisivat pian pysähtyneistä autoista pois, ettei tule kolaria!


Unohtamatta tietenkään kaiken tämän keskellä sitä, että uudet pituusrajat teettävät lisää työtä ja autojen tarkkailemisen ja liikkuttamisen ohella mittailet vielä "muutaman" kappaleen villejä malttamattomia lapsia, jotka eivät malta pysyä mittaustilanteessa paikallaan.


Keskiviikkona pääsin tauottajaksi! Mikä siis tarkoittaa sitä, että käyn antamassa muille laitekuskeille taukoja. Syy miksi tämä päivä oli aivan huippu on se, että aikaisempina vuosina työvuoroihin kuului silloin tällöin tauottaminen. Nykyisin näin ei ole ja tälle viikolle tuli muutama onnekas sattuma ja osa pääsi tauottajan hommiin. Päivä meni normaalia nopeammin, koska samalla laitteella tuli oltua 20-30 minuuttia.

Viikkoon mahtui vielä yksi spesiaali päivä. Olin ilmoittautunut varakuskiksi, eli tarkkaa tieto ei ole siitä mitä tulen töissä tekemään ja saan selville sen vasta töihin tullessani. Minulle sattui osumaan Moto Gee vuoro!
Viime kesäsänä olin muutamaan otteeseen ajelemassa MotoJeeJeetä, jote aivan uusi juttu tuo ei ollut. Mukavaa vaihtelua kuitenkin rutiineihin. Päivä meni taas yhdessä hujauksessa, vaikka olikin 9h päivä. Asiaan ehkä saattoi vaikuttaa se, että samalla työpisteellä työskenteli lisäkseni kaksi muuta laitekuskia.

Sunnuntaina jouduin valitettavasti lähtemään kesken työpäivän kotiin, vaikka mieluummin olisin taistellut työpäivän loppuun. Vanha "sotavamma" alkoi vaivaamaan juhanuksen kunniaksi ja ranteen liikuttaminen alkoi olemaan tuskallista puuhaa. Onneksi muutama vapaa päivä sunnuntain perään, niin saa käsi lepäillä rauhassa. Vapaiden jälkeen sitten uudet kuviot ja uudet kivut.

Nyt kun kaikki muu on saatu kerrottua viikosta palataan vielä takaisin alkuviikkoon.
Aina silloin tällöin (joinakin kesinä) esimiehemme järjestävät meille pienimuotoisen virkistäytymisillan. Pääsemme nimittäin rankan työpäivän jälkeen tuulettamaan aivojamme laitteiden pyörteisiin. Aivan kaikki laitteet eivät suinkaan ole käytössä, mutta juuri sen verran että pää on mukavasti pyörällä ja ehkä pikkiriikkisen huono-olokin. Normaali huvipuisto meininki ei ihan helposti tämän hurjapään päätä hetkauta, mutta kun pistetään esimerkiksi Take Off pyörimään astetta kovempaa on lopputuloskin sen mukainen.
Edes sade ei menoa haitannut, firman kurtsupuku päälle ja menoksi!
Loppuun pieni kuvapläjäys huvitteluillastamme (:

Ei meitä pikkusade haittaa

Take ja taken pyöritykset
Anteeks mutta miten nää saa kiinni?
Tyrskyilyä
ja vähän Troikkailua myös
Nyt on hyvä mieli(kö?)
Ja kohta lähtee
- Jemppu

2 kommenttia:

  1. Toi motogeen lähtö on iha hauska mut samalla aika pelottava kun se lähtee tosi lujaa ja kääntyy samalla oikeelle :O Kuinka lujaa motogee menee? :)

    VastaaPoista
  2. Motogee kiihtyy 60kilometriin tunnissa alle kolmen sekunnin. Tämä on lähellä maailman nopeimmin kiihtyvien moottoripyörien nopeuksia, ymmärtääkseni ne kiihtyvät samassa ajassa lähelle 100km/h. Mitenköhän sellaisen kyydissä pysyy kun motogeessäkin tuntuu että lähtee pää irti?

    VastaaPoista