perjantai 22. kesäkuuta 2012

Hejdåå, och välkommen till Särkänniemi!


Nyt on viiden päivän työputki onnellisesti saatu päätökseen ja vietän ansaittua kahden päivän lomaa! Vaikka Särkänniemessä työskentely onkin mahtavaa, niin välillä kotisohvalla makoilu on parasta ajanvietettä. Lisäksi näin sadevapaapäivänä suklaan syöminen ja blogin kirjoittaminen on tekemistä vertaansa vailla!

Särkkäviikko oli jälleen täynnä kommelluksia lippuluukulla. Eräänä aurinkoisena päivänä luukulleni tuli suuri ruotsinkielinen perhe ostamaan lippuja. Niin kuin voitte kuvitella, ensimmäinen reaktioni oli APUA, miten pystyn palvelemaan asiakkaita ruotsiksi?? Olin taskutiedosta (infolehtinen missä lukee kaikki olennainen Särkästä, taskutietoja on suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja viroksi) opetellut että elämysavain on upplevelsenyckel ja ipana-avain knattennyckel (ainakin suurin piirtein noin kirjoitettuna J) mutta haastavaa oli silti selittää asiakkaille mitkä liput olisi kannattavia. Yhteen lauseeseen saatoin puhua ruotsia, suomea, englantia ja ripauksen varmasti saksaakin. Yllätys kyllä, mutta he ymmärsivät ja saivat mieleiset tuotteensa. 

Toivon että ensi kerralla asiakaspalvelu ruotsiksi sujuu taas vain helpommin. Kirjoitan ruotsin tulevan syksyn yo-kirjoituksissa ja siksi haluan mahdollisimman paljon puhua ruotsinkielisille ruotsia. Joskus tekisi mieli pyytää suomenruotsalaisia puhumaan kanssani ruotsia, että oppisin hyvin, mutta vielä en ole kehdannut!
Ruotsin ääntämistä tuli harjoiteltua tämän kesän ensimmäisessä ruotsinkielisessä kuulutuksessani. Jännitys oli aika hurja, jos mokaisin niin vaan ja ainoastaan kaikki Särkässä olevat työntekijät ja asiakkaat kuulisivat sen. Kuulostin varmasti juuri siltä että suomenkielinen yrittää puhua ruotsia, mutta ainakin äiti löysi poikansa, eli viesti meni perille! Tässä oli kuulutukseni (Etunimi Sukunimi paikalla oli oikean henkilön nimi): Huomio! Etunimi Sukunimi, de väntar på dig vid utgången.

Hyvässä työpaikassa on tietysti myös loistavat illanviettokemut! Tällä kertaa työntekijät olivat muodostaneet joukkueita ja jokaisen joukkueen vuorollaan piti käydä esiintymässä monenlaisissa kuppiloissa. Eniten esiintymispisteitä keränneet joukkueet saavat mukavan yllärin seuraavissa juhlissa! Meidän lipareiden joukkue oli pukeutunut miimikoiksi. Tampereen keskustorilla monet turistit tulivat ottamaan kuvia kanssamme ja vaikka itse sanonkin, olimme hyvännäköinen porukka!


Vielä viimeiseksi kerron viikon ”hengenpelastustyöstäni”. Olimme joukkuekaverini kanssa kalevan abc:n pihassa keräämässä lupauksia ihmisiltä että he puhaltaisivat nollan juhannusliikenteessä. Nimmarit eivät siis menneet mihinkään vaan herättelimme vain ihmisiä miettimään ajokuntoaan. Haluan toivottaa kaikille mukavaa ja ennen kaikkea turvallista juhannusta!

-Pirre

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti