lauantai 16. kesäkuuta 2012

Meri antaa – ja ottaa


Tällä viikolla oli mukava palata töihin kokonaisen vapaan viikonlopun jälkeen. Vilskettä riitti maanantaina Angry Birds Landilla Ankkalammella. Tiistaina olin Tutti Frutin onnenpyörällä. Toisin kuin Ankkalammella, jossa pelaaja saa aina jonkin palkinnon, Tutti Frutissa on hivenen uhkapelin makua. Ideana on valita onnennumero, ja toivoa, että ruletti pyörähtää sen kohdalle. Jännää olikin, että sinä tiistaina tässä tuuripelissä päivän kaikki pääpalkinnot tulivat numerolla seitsemän. Mitä tuuria! Iloiset voittajat lähtivät jatkamaan huvittelupäiväänsä kainalossaan valtavankokoinen vihreä dinosauruspehmo.  Tapaus oli varsin erikoinen! Mielessäni kävikin, ettei ole varmaan suotta läpi ihmiskunnan historian pidetty numero seitsemää myyttisenä lukuna. Onhan se monessa uskonnossa pyhä luku, viikonpäiviä on 7, sateenkaaressa on 7 väriä…

Toisaalta moni luottaa pelinumeroihinsa, onnenlukuihinsa ja syntypäiväänsä. Vaikka Tutti Frutilla olenkin viettänyt vasta muutaman päivän pelimyyjän urani aikana, olen nähnyt melkoisen onnekkaita hetkiä juuri näiden ihmisille tärkeiden numeroiden avulla. Jännitys syntyy siitä, ettei voi koskaan tietää, kuinka pelissä käy. Sitten kun siirrytään pienemmälle kakkosruletille arpomaan palkinto, saa vielä tuplasti jännittää, mikä palkinto sieltä kohdalle osuu.

Tuurista puheen ollen oma tuurini viime viikonloppuna ei ollut kovin hääppöinen. Kuten mainitsinkin jo, minulla oli kokonainen vapaa viikonloppu. Joitakin viikkoja aikaisemmin eräs ystäväni oli ihmetellyt, että kylläpäs minulla on töitä ja kalenteri ihan täynnä. Hän nappasi kalenterini itselleen, huomasi tämän vapaan viikonlopun ja kirjoitti sen kohdalle ”ikimuistoinen, ennenkuulumaton, sanoin kuvailematon viikonloppureissu.” Ja niinpä sitten lähdimme purjehtimaan Raumalle saaristoon kesänavausreissulle.

Kaikki odotukset reissun osalta täyttyivät. Nautimme vauhdista ja tuulesta ulapalla auringon paisteessa, mutta myös sateen myrskyssä. Leiriydyimme metsään ja nukuimme yöt porukalla puolijoukkueteltassa kaminan lämmössä. Jokaiselta hetkeltä sain mahtavia otoksia. Valkoisia purjeita sinitaivasta vasten, tunnelmallisia siluettikuvia auringonlaskussa, hauskuttelukuvia siellä sun täällä ja ties mitä muuta!

Mutta nyt varmaan jo arvaattekin, kuinka kamerani kävi, ja miksi tässä kirjoituksessa ei ole kuvankuvaa. Reissun loppumetreillä kamerani molskahti mereen ja vajosi ennätysvauhtia metrien syvyyksiin kalojen ihmeteltäväksi. Sinne menivät siis hienot kuvat reissulta, mutta myös viime viikon hauskat Särkkäkuvat!
Onneksi hauska reissu muutoin onnistui täydellisesti.

Töihin oli mukava palata viikonlopun rentoutumisen jälkeen. Nyt uusi kirkkaanoranssi kamera odottaa minua postissa. Jatkossa katson mihin kamerani laitan, enkä unohda laittaa rannehihnaa - älkääkä unohtako tekään! Kyllä moinen menetys meinaan kirpasee!

Mereltä maalle ja metsästä kaupunkiin palanneena: Annabella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti