sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Työpäivä Tornadolla!


Paljon on kyselty meidän laitekuskien työstä Tornadolla ja tässäpä teille dokumenttia
siitä, mitä meidän työpäiviimme kuuluu. Aamu alkaa sillä että kokoonnumme kaikki porukalla sisäpihalle, näin sesongin aikana joka päivä klo 9.55. 


Otamme varastosta mukaan tarvikelaukun ja 2 radiopuhelinta. Laitteelta ei pahemmin voi liikkua päivän aikana muualle kuin tauoille, joten radiopuhelimella saa kätevästi yhteyden jos tarvitsemme vaikka järjestyksenvalvojien tai huollon apua.

Ennen puiston aukeamista ajamme molemmat junat tyhjinä ja katsomme, että kaikki varmasti toimii kuten pitää. 
Jotta Tornado saadaan pyörimään, tarvitaan siellä joka päivä 4 työntekijää. Itse aloitan työni tänään valvomosta. 


Valvojan kopissa hoidetaan varsinainen junan ohjaaminen ja vaikka työ saattaakin ulkopuolelta katsottuna näyttää "laiskottelulta", tulee valvojan olla kokoajan valppaana ja tarkkailla mitä lastausalueella tapahtuu. Valvojan
työhön kuuluu myös kuuluttaminen ja radiopuhelinliikenteen seuraaminen.

Oltuani puoli tuntia valvojana siirryn lastausalueelle Tornadon purkajaksi. Purkajan tehtäviin kuuluu turvakaarien tarkistaminen sekä asiakkaiden opastaminen kaikkien mieleen tulevien asioiden kanssa. Purkajan työparina toisella puolella junaa toimii pakkaaja.


Valvoja, purkaja ja pakkaaja vaihtavat paikkoja 30 minuutin välein. Jokainen menee myös kerran päivässä ylös mittaajaksi tarkistamaan asiakkaiden rannekkeita ja katsomaan, että kaikilta löytyy ne tarvittavat 140cm pituutta.


Tornadolla ehkä palkitsevinta on nähdä kuinka joku ensin jännittää laitteeseen menoa, mutta tulee kuitenkin ihan innoissaan kierrokselta takaisin. Lisäksi on hauska bongailla julkkiksia ja olla muutenkin ihmisten kanssa 
tekemisissä, kahta samanlaista päivää ei varmasti tule olemaan! Tänäänkin rutiineista poiketen pääsimme seikkailemaan rata-alueelle ja etsimään asiakkailta tippuneita tavaroita. Viimeisen tunnin aikana meidät taas yllätti kaatosade ja Tornado muuttui hetkessä vesilaitteeksi.


Sesongin aikaan työpäivä Tornadolla kestää 10 tuntia, mutta aika tuntuu aina menevän nopeasti. Työtehtävä vaihtuu usein, taukoja on riittävästi, työ on hauskaa ja työkaverit sekä asiakkaat ihan parhaita.  

Loppukuulutuksen tultua klo 20.00 ajamme junat tyhjiksi, sammutamme virrat ja tarkistamme ettei mitään tavaroita jää säilytyslokeroihin. Palautamme radiopuhelimet ja muut tavarat takaisin paikoilleen. Vielä pikainen kuulumisten vaihto muiden työkavereiden kanssa ja sitten kotiin valmistautumaan taas uuteen työpäivään :)

- Mia-Sofia

1 kommentti:

  1. Paljon ei ole tainnut kymmenessä vuodessa muuttua, paitsi olette saaneet nuo portit, paremman tuolin valvomoon (vieläkö porukka säilyttää tavaraa nappien päällä, meillä oli paha tapa...) ja ennen kaikkea kopin yläkertaan! Kuinka monet kerrat tulikaan sateella seistyä oranssissa sadekamoissa sen onnettoman aurinkovarjon alla. :D

    VastaaPoista