torstai 5. heinäkuuta 2012

Täällä voitte katsoa kuvanne!


Tukkifoto on Tukkijoen vieressä sijaitseva lipunmyyntipiste jossa lippujen lisäksi voi ostaa oman kuvansa laitteessa käytyään. Tukkifotolta voi hankkia itselleen myös mm seuraavan päivän avaimia, sadeviittoja ja quick passeja. Tässä blogitekstissä kerron tukkifotoilijan työpäivästä sekä siitä kuinka työvuoro eroaa normaaleista lipunmyyntivuoroista.

Päivä alkaa normaaleilla liparin rutiineilla noin puoli tuntia ennen puiston aukeamista. Liput merkitään kansioihin, kassa valmistellaan, taskutietotelineet täytetään ja työpiste tietysti järjestellään valmiiksi. Tukkifotolla avataan myös tietokoneet quick passeja ja kuvia varten. Jos aikaa jää, leikkailen kuvapapereita valmiiksi ja tarkistan netistä päivän sääennusteen.



Aktiivisuus on tukkifoton myyntivaltti. Ihmiset kulkevat helposti kojun ohi, sillä he eivät tiedä kuvista. Kuvan nähtyään ihmiset usein naurahtavat hassuille ilmeilleen ja ostavat kuvan muistoksi. Tietysti on myös niitä hurjapäitä, jotka menevät tukkijokeen monia kertoja peräkkäin ja tekevät kuvissa aina erilaisen poseerauksen. Hauskimmassa näkemässäni kuvassa muutama asiakas esitti mursuja! (Tai vastaavia eläimiä) Nauran yleensä kaikille kuville, mille asiakkaatkin, mutta se kuva oli jotain ikimuistoista!

Vaikka tukkifotolla on usein hauskoja hetkiä, on kojulla myös varjopuolensa. Usein tukkifotolla työskennellään yksin. Kylmänä päivänä tukkijoen suosio on nollassa eikä tukkifotollakaan käy juuri ketään. Aika kuluu kelloa tuijottaen ja päivän päättymistä odotellen. Helpotuksena tähän, tukkifotolla on radio! Itse kuuntelen yleensä suomipoppia ja rallattelen itsekseni laulujen mukana.



Normaalissa lipunmyynnissä tunnemme välillä olomme ulkopuolisiksi, sillä emme näe tai kuule mitään jännää mitä puiston sisäpuolella tapahtuu. Lipareilla on myös oma taukotila, emmekä siis pääse tutustumaan muihin puiston työntekijöihin. Tukkifoto on tähän ongelmaan ihana poikkeus! Voimme seurata puiston vilinää, kuulemme esiintymislavan esityksiä (mutta emme näe), voimme seurailla laitekuskien ja järkkäreiden työtä sekä mekin saamme ilmaisangrybirdskarkkeja, joita asiakkaille jaetaan. Vuorollani näin myös järkkäreiden juoksevan tukkijoelle ja seurailin tarkkaavaisesti mitä ihmettä he tekivät. Kyseessä oli tukkijoen pysäytys ja siksi he juoksivat varmistamaan että asiakkaat pysyvät kiltisti tukeissaan. Olin aika innoissani että pääsin tämänkin ”jännittävän” hetken näkemään!

Tukkifotoilu tuntuu jalossa, sillä siinä joutuu paljon seisomaan, mutta se tuo mukavaa vaihtelua normaaliin!

-Pirre

P.S. Kiitos kuvassa oleville tytöille kuvasta!

1 kommentti:

  1. hei ! voisitteko kertoa miten olette päässeet kesätöihin särkänniemeen, tai millassia vaatimuksia siihen on ? :) ja millassia teijän päivät on tai viikot, monta päivää ootte viikossa töissä ja jne :) olis kiva kuulla :) ja niitten isojen laitteiden laitekuskeja olis kiva kuulla heidän tarinoitaan myös :) myös miespuolisten jos vain mahdollista. T. hulluna särkänniemen laitteisiin ;)

    VastaaPoista