torstai 12. heinäkuuta 2012

Päivä parkissa

Parkkipaikka. Se voi joskus olla tosi kiva paikka ja päivä menee nopeasti. Sitten joskus se tuntuu siltä että oon varmaan tehnyt jotain kamalaa että olen ansainnut tämän. Asiakkaiden tullessa Särkänniemeen niin he näkevät ensimmäisenä järjestyksenvalvojat parkissa. Sama lähtiessä, siellä me kerätään parkkikuitteja ihmisiltä.

Aamu alkaa sillä kun tötsitetään alaparkkia. Iloiset parkkityöläiset Timo, Halti ja Ilona.

Sanna ohjaa autoja "aamuruuhkassa"

Aamulla on hauskaa kun parhaamme mukaan yritetään täyttää lähiparkit mahdollisimman täyteen että ei tule parkkipaikoista pulaa, koska ei se Onkiniemenkään parkkipaikka mikään loputon ole. Asiakkailla on hirveä vaikeus ajaa sinne Onkiniemeen, vaikka sieltä on ilmainen bussikuljetus Särkänniemeen lippukoppien eteen. Ja sieltä on silloin vähemmän kävelymatkaa, kuin se että jättäisi autonsa ala tai yläparkkiin. Mutta vaikka kuinka me yritetään heilutella käsillä ihmisiä ajamaan meitä kohti ja ohi meistä Onkiniemeen niin siltikin he yrittävät väkisin tunkea niitä autojaan olemattomille parkkiruuduille. Me kuitenkin ollaan siellä töissä ja tiedetään missä niitä paikkoja on. Eihän me nyt ihan huviksemme huomioliiveissä huidota autoja ajamaan tiettyyn suuntaan.

Yläparkki kauniisti täytettynä muutaman asuntoautonkin kera.


Toi oli aika huono kun toi asuntoauto blokkas ton jättikyltin niin joutui joka asiakkaalle selittämään, mutta silloin kun kyltti ei ole peitossa niin se kyllä kiinnittää huomion aika hyvin.

Parkkikyltti Teboilin vieressä. Silti parkkimaksu tulee osalle asiakkaista iha täytenä yllätyksenä. Kai toi Half Pipe tuolla takana varastaa huomion.


Asiakkaat kiireessä huvittelemaan keksii maailman kummallisimpia parkkipaikkoja. Vieläpä paikoille jossa ei kyllä yleensä parkkeerata. Ei ole kyllä vielä loppunut parkkipaikat kesken niin ei niiden asiakkaiden tarvitse niitä itse keksiä. Esimerkiksi yksi mun lemppareista on se kun kuskit parkkeeraa autonsa yläparkkiin vievään mutkaan joka on siis ajoväylää. Vähän sama asia kuin parkkeeraisi keskelle Paasikiventietä. Vaikeuttaa kaikkien muiden autojen kulkemista sinne yläparkkiin koska siinä on just ja just yhden auton levyinen kaista. Jos siinä ei ole ruutua siinä ei myös varmaankaan ole parkkipaikkaa. Meillä pitäisi olla oikeus jakaa jonkinmoisia sakkolappuja, koska siis… uskomattomia parkkeja. Tässä muutama hienon hieno esimerkki miten EI tehdä.


Eli tässä on siitä yläparkkiin vievästä ajoväylästä kuva. Ja kiinnittäkääpä huomioo tuohon autoon tuolla pöpelikössä, kiinnostais tietää miten se pääsi sieltä pois. Viikon parkkikuvan palkinnon saa Riina meidän Särkän järjestyksenvalvoja porukasta! 

Nämä paikat on melkein aina täytetty, ja noistahan sais otettua sen 40 euron parkkimaksun. 
Tämän kuvan nappaisi Iikka.


Onkiniemen täyttö on aika helppoo… teoriassa. Mutta kun useimmat asiakkaat katsoo että ”Vitsi kun on iso hiekkakenttä, tänne voi varmaa ajaa ihan mihin vaan!” Ja sitten he ei yhtään katso kun Tiuhti ja Viuhti neonkeltaisissa huomioliiveissä huitoo että ”tännepäin!” Kun me yritetään täyttää se sellaisella tavalla että sitten kun asiakkaat haluavat lähteä, he pääsisivät ajamaan sieltä pois mahdollisimman helposti, eli on se aika tarkkaa miten sen täyttää. Yksi on siellä hiekkakentän suuaukolla ja osoittaa että minne ajetaan ja sitten siellä on kaksi ottamassa autoa vastaan, yksi siinä edessä että auto ei aja liian pitkälle ja yksi sivulla että saadaan sellaiset välit autoille että sinne mahtuu mahdollisimman paljon. Joidenkin asiakkaiden mielestä tämä ei ole hyvä periaate ja monta kertaa minullekin on huudettu että ”Ei tartte eteen tulla!”

Parkissa myös vastailee pariin kysymykseen monta kertaa päivässä ja oon huomannut että toistan samoja lauseita:

- Missä parkkimaksun voi maksaa? 
”Sen voi maksaa samalla kun ostatte rannekkeita ja muita lipputuotteita ja sitten annatte kuitin lähtiessänne järjestyksenvalvojalle”
- Mikä se parkkimaksun tekstiviesti numero on ja mitä siihen laitetaan? 
”Lähettäkää viesti PARKKI numeroon 169770 ja lähtiessänne näyttäkää paluuviestiä järjestyksenvalvojalle”
- Voinko käydä hakee lapset tosta? (Yleinen kysymys teboililla) 
”Juu siihen vaan kaikki neljä pyörää kivetykselle kukkaruukkujen viereen”

Parkkipäivät on kuitenkin suht lyhyitä kun ne on sillee aamu ja ilta vuoroihin jaettu, niin ei tarvitse kuitenkaan 12 tuntia parkkipaikalla hillua. Vaikka sekin on kyllä tullut tehtyä.

Terkuin, Pia


2 kommenttia:

  1. Kertokaa joku miksi mut ohjattiin siihen ajoväylälle ja kun kysyin vielä erikseen että saako tähän nyt varmasti jättää niin vastaus oli: "juu, kyllä". daFuq? Saako siihen nyt pysäköidä vai ei?

    VastaaPoista
  2. En saanut asiantuntijan vastausta aiheelliseen kysymykseesi, mutta jos ajoväylän reunaan on ohjattu autoja niin siinä on varmasti luvallista ohjatulla paikalla pysäköidä. Mutta luulen, että väylän mutkiin tai muuten kapeisiin kohtiin ei ole autoja ohjattu, vaan niihin sitten saattaa ihmiset paikoittaa omine lupineen, ja tähän ilmiöön Pia viittasi tekstissään. Eli turvallisinta on aina noudattaa parkkihenkilökunnan ohjeistusta niin on varmasti oikeassa paikassa, kuten sinäkin olet ollut!

    VastaaPoista