perjantai 20. heinäkuuta 2012

Koiruudet

Eläintarhan keskustelua herättävin aihe - koirat. Ne herättävät ihastusta ja vihastusta. Ihmiset eivät tiedä paljoa siitä ajasta, jonka koirat viettävät täällä. Tämän takia liikkeellä on vääriä käsityksiä ja netin lemmikkipalstoilla asiasta "tietävät" käyvät työntämässä oman lusikkansa soppaan kertomalla "faktoja". Eräällä sivustolla on jopa kerrottu, että koirat lopetetaan aina syksyisin kun niille ei löydetä uutta kotia. Tälläisiä tekstejä on ikävä lukea ja yritämme aina parhaamme mukaan korjata syntyneet väärinkäsitykset. 


Heta

Topi

Koirat etsitään eläintarhalle yksityisten myynti-ilmoitusten perusteella. Valikoimme tarkkaan ilmoitukset joihin vastaamme, emmehän halua tukea pentutehtailua. Tämän lisäksi käymme itse hakemassa koirat (otamme samasta pentueesta aina 2), jotta näemme millaisista oloista ne tulevat. Pennut otetaan luovutusikäisinä (8vkoa) ja ne viettävät eläintarhalla keskimäärin 5-6 viikkoa. Samat pennut eivät siis ole koko kesää esillä! Tämän kuuden viikon aikana pennuista tulee useita kyselyjä ja jonossa onkin monta perhettä, jotka koiran haluaisivat. Myös Särkänniemen omat työntekijät osoittavat kiinnostusta ja monet koirat ovat päätyneet heille. Kuten esimerkiksi Johannalle ;) Koska uusia koteja on tarjolla niin paljon, voimme valita niistä parhaat juuri kyseisille pennuille. Onhan koirien roduissa ja luonteissa eroja, jotkut ovat aktiivisempia, toiset haukkuherkempiä ja kolmannet miellyttämishaluisempia.
  

Koirilla on oma yöpaikka tallissa sisätiloissa, jonne ne iltaisin lenkin jälkeen viedään. Siellä ne saavat iltaruuan ja yöksi niille jätetään puruluita ja leluja. Koirat eivät siis vietä öitä aitauksessaan. Aamuisin ne viedään ulos klo 7, kun eläintenhoitajat tulevat töihin. Aivan pieninä, tai helteellä, ne nukkuvat suurimman osan päivästä ja saattavat herätä vain ruoka-aikaan syömään. Kun koirat hieman kasvavat ja tulevat aktiivisemmiksi, aletaan niitä kouluttaa pitkin päivää. Ne oppivat käskyjä (mm. istu, maahan) sekä kulkemaan hihnassa. Koirilla on aitauksessa useita leluja ja puhdasta vettä tarjolla sekä mökki, jonne ne halutessaan pääsevät omiin oloihinsa. Kylmällä ilmalla kopissa on lämmitys.
 

Ismon ja Ilonan uudet omistajat

Kotiinlähdön aika
Pennut saavat täällä matokuurin ja eläinlääkäri tarkastaa ja rokottaa ne. Laitamme siis eteenpäin terveitä ja hyvinhoidettuja koiria. Kaikki eläintarhasta koiran ottaneet ovat kehuneet pentuja ja useat tulevat ottamaan toisen edellisen kaveriksi. Koirien lähtö on aina haikeaa, olemmehan niiden kanssa jo useita viikkoja touhunneet. Kuitenkin tiedämme, että olemme valinneet niille hyvät kodit. Uudet omistajat soittelevat meille ja kertovat pentujen kuulumisia. Jotkut tulevat joskus vierailullekin ja on ihanaa nähdä vanhoja kavereita taas :)


Johannan Uno , toinen kesän 2011 pennuista
Johanna ja Paula
  

3 kommenttia:

  1. Vaaleampi koira on Topi ja tummempi Heta :)

    VastaaPoista
  2. Oho. Koska en itse tiedä, uskon anonyymiä että koirien nimet oli menneet väärin päin :)

    VastaaPoista