perjantai 13. heinäkuuta 2012

Hisseillä kohti korkeuksia!


Kokemus tuo lisää haastavampia töitä Särkässä. Nyt kun olen toista kesää työntekijänä teen vuoroja normaalin lipunmyynnin lisäksi infopisteellä ja tauottajana.

Infopisteellä työskennellessä tunnen välillä oloni ”vastausautomaatiksi”. Asiakkaat kysyvät kaikkea maan ja taivaan väliltä, toisiin kysymyksiin tiedämme heti vastauksen joihinkin taas muutaman soiton jälkeen. Yleisimmät kysymykset koskevat lähintä vessaa, lapsiin kiinnitettäviä ipanatarroja, lasten vetokärryjä, parkkilippuja, delfinaario ja planetaario aikatauluja, bussiaikatauluja tai Särkän lavan esitysten aikoja. On minulta kysytty myös mm lähintä leirintäaluetta, joka ei kuitenkaan ole Tampereella, tuntomerkkejä miten delfiinit tunnistetaan toisistaan sekä Tampereen kauniimpia puistoja ja parhaimpia ravintoloita. Meillä on onneksi infolla netti käytössä.. google on kiva työkaveri ;D


Tauottajana kuljen lippukojuja tauottaen tarkan aikataulun mukaisesti. Erikoisin tauotuskohde on Näsinneulan hissilipunmyynti. Hisseille tauottamaan meno on aina yhtä jännittävää, mitä jos hissit jumiutuvat? Tai jos Näsinneulan pöytävarauslistat ovat täynnä ja minä pieni tauottajalipari vain ohjaan asiakkaita syömään? Onneksi hissit eivät ole vielä koskaan jumittaneet minun aikanani, se on kuulemma äärimmäisen harvinaista. Toisaalta vaikka hissit jumiutuisivatkin, asiakkailla ei ole mitään hätää hississä.



Lopuksi kerron teille ihanan keskustelun minkä kävin särkän kioskissa työskentelevän tytön kanssa. Hän sanoi, ettei ikinä pystyisin työskentelemään infopisteessä, sillä niissä täytyy niin paljon tietää. He kuulemma kioskeilta aina ohjaavat asiakkaita kysymään infolta. Tämän jälkeen oli viisas olo, kommentoin vain että sehän on meidän työtämme, vastailla kysymyksiin!


P.S. Sain asiakkaalta tippiä! Englantilainen mies tuli kassalleni, juttelimme mukavia ja lopuksi hän sanoi että tule käymään Lontoossa ja käytä tämä sitten! Hän ojensi minulle englantilaisen kolikon. Asiakkaat ovat parhaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti