keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

"Kuulostaa ihan joltain pikaruualta?!"





Tämä lause on kuultu tänä kesänä useasti mikropossujen aitauksen edessä. Possut ovat kesän 2012 uutuudet ja ne ovat herättäneet paljon huomiota niin asiakkaissa kun mediassa. Olemme poseeranneet possujen kanssa lehtijuttujakin varten. Eräs juttu julkaistiin ympäri Suomen ilmaisjakelulehdissä! Ihmiset ovat tottuneet näkemään minipossut, jotka eivät niin kovin "minejä" enää olekaan, joten he yllättyvät, kun mikropossujen aitauksessa heitä odottaa kaksi jopa kissaakin pienempää possukkaa. Maisa (musta) ja Pipsa (pilkullinen) ovat kuitenkin jo kovasti kasvaneet huhtikuusta, jolloin ne noin marsunkokoisina saapuivat eläintarhalle Mikkelistä.



Maisa ja Pipsa olivat saapuessaan oikeita pieniä arkajalkoja. Ne asustivat tallissa omassa karsinassaan. Possuja ei juuri oltu käsitelty ja aina karsinaan sisään mentäessä ne juoksentelivat karkuun. Ne kuitenkin alkoivat tottua meihin, kun vietimme aikaa karsinassa. Makoilimme pitkin pituuttamme lattialla ja Maisa ja Pipsa hyörivät ja pyörivät ympärillämme. Välillä ne kiipesivät pään päälle seisoskelemaan ja välillä hyppelivät toiselta selältä toiselle. Saimme myös useita mikropossunpusuja ja naamapesuja sekä välillä myös tukistuksia, kun possut yrittivät maistella hiuksiamme. Mikropossujen lempipuuhaa oli kuitenkin tonkiminen. Innoissaan ne etsivät heinien seasta porkkanan- ja omenanpaloja, joita niille heittelimme.



Uusi ulkoaitaus possuille valmistui muutamaa päivää ennen eläintarhan avaamista. Sinne Maisa ja Pipsa saivat mökin lämmityksellä sekä paljon uutta tonkimistilaa. Aitauksessa kasvoi ruohoa vielä pari päivää ennen kun possut sinne päästettiin... Nyt se on myllätty ja käännetty täysin ylösalaisin, kun possut etsivät mullan seasta kastematoja ja muita herkkuja. Ruoka-aikaan aitauksella kuulee innokasta maiskutusta, kun Maisa ja Pipsa ahnehtivat possumaiseen tapaan. Possut eivät kuitenkaan jää näin pieniksi loppuelämäkseen, vaan ne voivat kasvaa jopa 35-kiloisiksi. Siihen on vielä aikaa, sillä mikropossu on täysikasvuinen vasta 3-vuotiaana. Maisa ja Pipsa ovat nyt noin puolivuotiaita. Ne ovat hyvin touhukkaita ja hännät heiluen tervehtivät asiakkaita joka päivä. Possuja saa silittää, jos ne tulevat ihan aidan viereen :)



Johanna ja Paula


LEHTIJUTTUJA:

Tamperelainen

Moro

Maaseudun tulevaisuus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti