tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kesätöiden pimeä puoli


Näin sesongissa tuntuu välillä siltä, etten muuta teekään kuin töitä.  Työpäivän jälkeen saatan vain lösähtää sängylle ja lukea kirjaa, kunnes nukahdan. Päivät ovat hektisempiä kuin alkukesästä, ja kun pääsee töistä vasta kahdeksalta, ei oikein jaksa tehdä illalla enää muuta kuin röhnöttää. Blogiin kirjoittaminen tuntuu välillä mahdottomalta tehtävältä, kun päässä ei liiku oikeastaan yhtään mitään.

Tämän lisäksi en oikein osaa hyödyntää vapaapäiviäni kunnolla. Saatan olla mestari taukojen pitämisessä, mutta vapaalla ollessani saan harvoin mitään aikaiseksi. Eilinen vapaapäivä oli ohi ennen kuin se alkoikaan, sillä en tehnyt paljon muuta kuin luin, söin ja nukuin. Pitäisi oppia ottamaan kaikki ilo irti parin päivän vapaista – käydä kavereiden luona toisissa kaupungeissa,  mennä rannalle ottamaan aurinkoa,  käydä sukulaisten luona... Kuitenkin jostain syystä, kun tällainen tilaisuus on, en vain pääse ylös sängystä vaan nukun yhteen itse asiassa vain siksi, että voin. Kun olen vihdoin syönyt ”aamupalan”, kello saattaa olla jo neljä, milloin ei enää tunnu olevan aikaa mihinkään merkittävään aktiviteettiin, saati sitten matkustamiseen jonnekin muualle.

Tuntuu myös, että kaveritkin ovat töissä, eli yleensä vapaat osuvat eri päiville. Muut ystäväni taas ovat levittäytyneet ympäri Suomea (tai maailmaa), joten heidän näkemisensä vaatii aina enemmän suunnittelua. Vapaalla on helpompi olla kun on seuraa, mutta jos seura on töissä tai toisessa kaupungissa (tai maassa), siitä ei ole paljoa apua.

Siispä tyydyn usein yksinoloon, mikä on mukavaa sopivissa määrin. Pesen pyykkiä, siivoan keittiön ja palkitsen itseni päivän lopuksi elokuvalla. Toki tällaisetkin päivät ovat tärkeitä – saan aikaiseksi siivota (jotain mihin en työpäivinä ryhdy ja harvoin vapaallakaan) ja voin sitten uppoutua elokuvien ihmeelliseen maailmaan hyvällä omallatunnolla. Kaiken lisäksi nämä päivät tuntuvat pitkiltä, sillä aika kuluu hitaasti kun on yksin. Ongelma on vain se, että kun muistelee kesää jälkeenpäin, se tuntuu lyhyeltä. Varmasti muutkin ovat huomanneet saman – kun pitää hauskaa ja tekee paljon erilaisia asioita, aika tuntuu kuluvan nopeammin, mutta kun noita aikoja muistelee, ne tuntuvat mielessä pitkiltä ja merkittäviltä. Jos ei tee mitään, ei ole mitä muistella ja kesä voisi yhtä hyvin olla ohi kahdessa viikossa.

Näkymä ikkunastani - näin lähelle ulkoilmaa pääsin. Ainakin ikkuna oli koko päivän auki.

Päivän suurin saavutus, pestyt pyykit, kuivumassa luvatun palkinnon eli elokuvavalikoiman edessä.

Siispä minulla on näistä kahdesta laiskotteluun kuluneesta vapaapäivästä oppineena projekti loppukesäksi. Ei enää vapaapäiviä ilman ainakin yhtä muistettavaa tapahtumaa, reissua tai hetkeä – oli se sitten kaupunkiloma kaverin luo Turkuun tai kesän täydellisimmän jäätelöpallon syöminen. Haluan muistaa tämän kesän muustakin kuin töissä käymisestä, vaikka töitteni suhteen minulla on käynyt tuuri – Särkässäkin tapahtuu muistamisen arvoisia asioita ja työkaverit ovat mahtavia. Ikimuistoiseen kesään pitää vaan kuulua vielä enemmän.

- Katri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti