sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Näkymättömät ahertajat

Kunnianhimoinen otsikko postauksella, jonka on tarkoitus esitellä teille muutamia "näkymättömiä" kesätyöntekijöitä Särkän kulisseissa. Tässä tapauksessa täällä Tampereen Särkänniemi Oyn toimistolla Näsinneulan juurella.

puhelinvaihde
Anu tässä tarkastaa myyntitilityksiä. Vaihteessa tarkastetaan joka päivä edellisen päivän myyntitilitykset, katsotaan että liput ja laput ja kuitit on kaikki ok ja ne lajitellaan oikealla tavalla. Sitten hoidetaan puhelinvaihdetta ja yritetään yhdistää jokainen asiakas eteenpäin oikealle ihmiselle, joka voi auttaa häntä pulmassaan. Tietysti suurimpaan osaan kysymyksistä osataan vastata suoraan vaihteessakin, muun muassa lippujen hinnat, esitysajat ynnä muu yleinen neuvonta ja "kysytyimmät kysymykset". Täällä myös hoidetaan postia, laskuja ja muuta yleistä toimistotyötä kuten keitetään kahvia suurille johtajille. 



Pekko on kesätöissä IT-osastolla. Kun sormi menee suuhun liittyen kassakoneeseen, tietokoneeseen, puhelimeen, tulostimeen tai mihin tahansa elektroniseen härveliin, lähtee maailmalle it-tukikutsu. Niihin kutsuihin nuo sitten IT-osastolla vastaa ja hoitaa asiat kuntoon. Ongelmia on varmasti pienempiä enemmän käyttäjään kuin koneeseen tai ohjelmaan liittyviä, joista selvitään pienellä konsultaatiolla, mutta myös suurempia kuten kaatuvat kortinlukijat tai fibat kassajärjestelmässä. 


Henkka on myyntiassistentti, kesätöissä myyntipalvelussa. Ne tekee ryhmävarauksia ja järjestää siis asiakastilaisuuksia, kokoushommeleita ja kaikkia niihin liittyviä juttuja. Keväällä aika kuluu suurilta osin luokkaretkivarausten parissa. Täällähän järjestetään myös paljon yritysten tilaisuuksia; yksittäisistä kokouksista tai illallisista koko päivän juttuihin, joissa porukka saattaa kiertää täällä koulutuksia, ruokailut ja vierailla meidän kohteissa. Isoimmat asiakastilaisuudet on yksityispuistoja, joissa yritys varaa joko henkilöstölleen tai etu-asiakkailleen koko huvipuiston käyttöön esimerkiksi aamupäiväksi. Tällaisia tilaisuuksia ja niiden aikatauluja ja hintoja kun setvitään niin täytyy ottaa monta asiaa huomioon.

Kuvattavat ilmaisivat vastalauseensa papparazzi-kuviin, jotka otettiin ennalta varoittamatta. Mutta tarkoitus oli tehdä realitya ja kuvata jokainen työpiste luonnon tilassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti