perjantai 19. heinäkuuta 2013

Hetkiä toimistolta

Tämän tekstin kirjoittamisesta on pian viikko, mutta tässä se kuitenkin on. Terveisiä viime lauantailta:

En ole taas hetkeen ehtinyt kirjoitella. Hektisyys ja tietotekniikan toimivuuden tärkeys ovat saavuttaneet kuluneen viikon aikana konkreettisen muotonsa, kun perjantain 5.7. ukkonen laittoi kaikkia mahdollisia tietoteknisiä järjestelmiämme  uusiksi. Kassajärjestelmäraportit ja varalaitteet ovat päässeet uniini asti, joissa mietin muun muassa sitä, että koskeeko tämä luku nyt sitten Hodaria vai Kahvila Varikkoa. Entä minne tämä kuuluu ja mistä tämä on tullut? Yksi plus yksi on kaksi vai onko sittenkään? Ollakko vai eikö olla? Aivoni ovat ainakin olleet kovasti käytössä, sen voin näiden viikkojen jälkeen sanoa.
Kaikki alkaa kuitenkin pikkuhiljaa taas olla selkenemään päin ja sen kunniaksi aurinkokin on päättänyt näyttäytyä. Siispä tässä eräs aurinkoinen hetki muutaman viikon ajalta.

Juhan seikkailut osa.2

Eräänä kauniina iltapäivänä tsupparimme Juha yritti rauhassa istuskella ravintola Midhillin terassilla. Se ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitelmien mukaan, sillä lavalla käynnistyi samaan aikaan ilmapalloshow. Ilmapallotaiteilija Patrice Francois astui alas lavalta ja haki yleisöstä erään naisen sanoen tämän näyttävän Angelina Jolielta. Seuraavaksi taiteilija otti kohtalokkaita askelia pöytämme suuntaan ja totesi Juhan nähdessään: ”Ooh, I didn’t know we have Brad Pitt here today!” Sitten Juha löysi itsensä lavalta esittämästä romanttista ja eeppistä rakkaustarinaa, jota seuraavat kuvat havainnollistavat. Juha on kuin viikinki konsanaan ja miekka on sitäkin komeampi. Näytelmä meni erittäin hyvin, 5/5 sille.





”Lähdenpäs tästä hakemaan kahtasataa kiloa ranskalaisia.”
”Täytyy lähteä hakemaan pehmismassaa.”

Juhan työtehtävät ovat mitä mielenkiintoisimpia. Eräänä kauniina päivänä akvaarion väki oli poissa ja tietysti jonkun täytyi ruokkia piraijat. Juhahan se siellä iloisesti ja tottuneesti ruokki innokkaat piraijat. Juha – tuo dynaaminen moniosaajamme. Eräänää päivänä delfinaarioon tarvittiin saha, jolla voi helposti leikata pakastettua kalaa, jota ilmeisesti delfiinit saavat lounaakseen. ”Hei moi, tarttis saada sellanen saha, jolla vois helposti leikata pakastettua kalaa. Voisitko vähän kertoo niistä?”

”Hei mä tarvisin sellasia about tän muotosia ja kokosia laatikoita, joissa on kansi.”
”-Okei, mihinkäs tarkoitukseen ne on tulossa?”
”Ne on noille delfiineille, niiden pitäs olla sellasia et ne ei ite saa niitä auki, vaan..”

Juha kulkee ympäri Tamperetta hämmentämässä myyjiä ja asiakaspalvelijoita. Lisäksi häntä usein luullaan myyjäksi. Erityisesti Gigantissa vihreä Särkänniemi –paitaan pukeutunut mies ei voi olla muu kuin myyjä. Mutta mitäpä superhahmomme Juha ei osaisi. Varmaankaan muutaman pesukoneen myyminen ei tuottaisi vaikeuksia.

Työhyvinvointia parhaimmillaan

Istuminen vaatii välillä pieniä taukoja, jotta aivotkin saisi jälleen toimimaan. Toimistolla meillä onkin aina välillä tapana pitää pieniä jumppahetkiä, jotka saattaisivat mahdollisesti hämmentää muita paikalle vahingossa väärään aikaan sattuvia. Eikös tämä ole ihan normaalin näköinen jumppahetki? Toisinaan tekisi mieli oikein raskaaseen ja hektiseen keittiöön, ehkä jopa tiskaamaan, jotta päivän jälkeen murskana olisivat jalat ja kädet aivojen ja ajattelun sijasta. Täytyisi tehdä lyhyt paluu Pizzeria Pellen iltatiskiin.Tänään on se päivä, kun aion korkata Tornadon tälle kesälle. Jotain on pielessä, kun en ole vielä sitä tehnyt. Half Pipe odottaa myös. Powerpark on kuitenkin testattu, mutta oksennusrefleksiä vastaan taisteleminen vuoristoradoissa oli uutta. Olenko tullut vanhaksi vai mitä tämä on? Kamalaa. Saa nähdä, kuinka selviän enää edes Tornadosta. Nyyhkis.
Tätä julkaistaessa toimiston jumppatuokiot ovat päivittäisiä. 


Kesäisenä lauantaina liiankin ilmastoidusta toimistosta papereiden seasta,


Aino


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti