torstai 13. kesäkuuta 2013

Koiramäestä, hyvää päivää!


Tervehdys Ruukin Patruuna Töttermanin tallilta Koiramäestä! 


Lasten eläintarha on nyt historiaa ja me eläintenhoitajat eläinten kanssa olemme muuttaneet täysin uuteen Koiramäkeen. Täytyy sanoa, että paikka on vielä hienompi kuin osasimme odottaa. Erityisen innoissamme olemme olleet uudesta tallista, joka on täysin eri planeetalta vanhan kanssa. Enää ei tarvitse varoa päätä matalista ovista kulkiessa tai ihmetellä, kuinka seinähirsien välistä näkyy ulos. Osa tiloista on vielä hieman kesken ja tavarat etsivät omia paikkojaan, joten esittelen tiloja paremmin vasta myöhemmin kesällä, sitten kun kaikki on täysin valmista. Viime kesänä te lukijat piditte tekstistä, jossa esiteltiin myös asiakkaille näkymättömiä tiloja, joten luvassa on vastaavaa myös tänä vuonna. Uudet jutut eivät kuitenkaan jää vain tiloihin vaan meillä on myös uudet, koiramäkeen sopivat, työvaatteet. Meillä eläintenhoitajilla on päällämme yleensä rengin asu, mutta pari mekkoakin löytyy, jotta voimme pukeutua kunnon mamselleiksi ja opastaa vaikka juuston tekoa maatilan mummulassa.
   
 Itsestäni voisin myös kertoa jotain, jotta tiedätte vähän, millainen tyyppi blogitekstien takana on. Olen Paula ja käynnissä on jo yhdestoista kesä eläintarhalla. Opiskelen Tampereen Yliopistossa filosofiaa ja valmistuminen häämöttää toivottavasti vuoden sisällä. Omia eläimiä en tällä hetkellä omista, mutta onneksi töissä saa olla päivittäin eläinten parissa. Harrastuksiini kuuluu hieman vaihtelevalla säännöllisyydellä mm. ratsastus, lumilautailu ja rullaluistelu. Myöhemmin kesällä saan kaverin, Johannan, blogin kirjoittamiseen, kunhan hän pääsee koulustaan kesälaitumille. Johanna voi sitten kertoa tarkemmin itsestään. Jos luitte jo viime kesänä Särkänniemen blogia, niin samat vanhat kirjoittajat siis jatkavat eläintenhoitajien osalta.

 

Yksi esittelyä kaipaava tyyppi on myös Koiramäen uusi asukas, villasika Maurix, joka on kuvassa eläintarhanhoitajamme Teijan kanssa. Haimme Teijan kanssa Maurixin huhtikuun puolenvälin aikoihin Huittisista, jossa se veljineen majaili. Sikaveljeksille oli tehty komea nimikyltti, kuten kuvasta näkyy, Maurix on siis ennen Särkänniemeen muuttoaan halunnut esiintyä peitenimellä.


Ensimmäiset päivänsä Koiramäessä Maurix vietti tallin karsinassa naapureinaan kaksi tavallista possuneitiä. Aloimme vähitellen totuttaa Maurixia ja tyttöpossuja yhteen, mutta alku oli hankala ja Maurixia hieman kiusattiin. Kun ulkoaitaus oli täysin valmis ja Koiramäki avattiin asiakkaille, Maurix muutti ulos. Muutamaa päivää myöhemmin sen seuraan liittyivät myös possutytöt ja hankalasta alusta huolimatta kaikki kolme possua ovat nyt ystävystyneet keskenään ja ne voi jopa yllättää päivälevolta kylki kyljessä.

Vielä tähän loppuun on pakko kertoa meille viime kesänä tulleista mikropossuista, Maisasta ja Pipsasta. Possut ovat kasvaneet hurjasti viime kesästä, mutta luonteeltaan ne ovat edelleen samanlaisia mussukoita kuin aiemminkin. Possut ovat mm. pääseet vierailemaan Ylen studiolla, sillä ne osallistuivat Galaxi -ohjelman kuvauksiin. Kumpikin käyttäytyi oikein mallikkaasti valjaissa ja pienten herkkujen avustuksella kuvauksetkin onnistuivat kerrasta. Tässä vielä yksi kuva studiolta, jossa itse pitelen possuja narussa.



Tervetuloa Koiramäkeen!

-Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti