maanantai 17. kesäkuuta 2013

Kohti keskikesää – ja sen yli


Kesä on jo pitkällä ja blogi vielä vaiheessa. Älkää hätäilkö, kyllä tämä vielä tästä käyntiin lähtee! Itse olen tänä vuonna Julian roolissa ”ylläpitäjänä” ja Ninon kanssa etsin edelleen kuumeisesti kirjoittajia. Tilitysten tarkastamisesta kun ei ole kovinkaan paljoa mielenkiintoista kerrottavaa. Kertokaa toki, jos haluatte kuulla tarinoita väärin lyödyistä herkkuseteleistä ja winpos -raporttien ihmeellisestä maailmasta.

Mielenkiintoisimpia tarinoita sen sijaan osaisi kertoa Juha, puiston tsuppari. Hän on tänä kesänä hakenut Pirkkalan lentokentän kahvilasta muutaman servetin salamyhkäisesti (tiedä sitten, mihin tarkoitukseen?), vienyt edesmenneitä kalojamme pieneläinkrematorioon sekä etsinyt Tampereelta eläinpuvuille suoja-ainetta. Varastossamme Onkiniemen tehtaalla hän on törmännyt jäätävän kokoiseen lumiukkoon, joka majaili laatikkopinojen takana pimeydessä ja meinannut kyseisen lumiukon takia saada sydänkohtauksen. Särkänniemipaita päällä hän on käynyt julistamassa Tapolan tehtaalla tamperelaisuuttaan tilaamalla monta kiloa mustaa makkaraa Särkkään. Ja ostaessaan kyseistä makkaraa kioskistamme muutama japanilaisasiakas on välittömästi tullut kyselemään, että mitä kyseinen herkku on ja mistä sitä saa.

Sitten pakolliseen tilannepäivitykseen. Luokkaretkikausi on ohi ja juhannuksen jälkeinen sesonki lähellä. Koiramäki on ollut tämän kesän ehdoton ykköskohde ja sen mukaisesti on riittänyt keskustelua lippujen hinnoista aina Aamulehdessä asti. Itse olen alkanut pakollisen muutoskapinan jälkeen ajatella, että elämysavain on oikeasti hyvä lipputuote. Ja Koiramäki on oikeasti sadunhohtoinen paikka. Hintakin on hyvä, kun miettii mitä kaikkea sillä saa. Kohteita ja tarjolla olevia elämyksiä on niin paljon. Olemmehan me ”elämyspuisto”, emmekä mikä tahansa tavallinen huvipuisto tai leikkikenttä. Mutta se siitä tilannepäivityksestä ja takaisin kesätyöntekijöiden pariin.
Vanhana Pizzeria Pellen työntekijänä voin kertoa, että kyseisessä työpisteessä ryhmäytyminen alkaa pikkuhiljaa saavuttaa tavoitteitaan, vaikka uusia työntekijöitä on varmasti tuplaten enemmän kuin edellisinä vuosina. Kuljin mukana, kun koko porukka pukeutui Psy –teeman mukaisesti ja kulki ympäri keskustaa Gangnam style ja Gentelman –biisien soidessa. Kyllä särkkäläiset - ja erityisesti pelleläiset - osaavat työnteon ohessa pitää myös hauskaa! 

- Aino




Kuvat: Janne Kallunki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti