sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Purkutöitä ja pikkujäynää




Eläintarha suljettiin tänä vuonna asiakkailta jo 19.8, jonka jälkeen meillä työntekijöillä alkoi kiireinen viikko. Kuten monissa lehdissäkin on mainittu, saamme ensi kesäksi uuden tallin ja eläintarhalla tehdään muutenkin hieman kasvojen kohotusta. Jotta uuden tallin rakennustyöt pääsisivät mahdollisimman pian alkuun, täytyi vanha talli ympäristöineen tyhjentää kaikesta vuosien saatossa jemmatusta tavarasta. 



Tämä ei ollutkaan mikään pikkuhomma, koska joukosta piti erotella kaikki käyttökelpoiset tavarat ja varastoida ne muihin koppeihin. Muut kopit piti tietysti myös siivota, jotta tavaroille saatiin tarpeeksi tilaa. Muutimme myös eläintarhan "toimintakeskuksen" tallin keittiöltä uudemman sosiaalitilan keittiölle, joka osoittautui yllättävän ahtaaksi.

Kyseisellä viikolla suurin osa eläimistä lähti talvihoitopaikkoihin eli muutamalle maatilalle Tampereen lähikunnissa. Haikein mielin lastasimme niitä autoon ja hyvästelimme taas talven ajaksi. Eläinten lähteminen tekee eläintarhasta aina kovin aution ja silloin erityisesti huomaa kesän olevan ohi. Onneksi työpäiviämme jäivät sulostuttamaan vielä hetkeksi mm. mikropossut Maisa ja Pipsa sekä lampaat.




Päätimme yhtenä päivänä kaikein kiireen keskellä viihdyttää Maisaa ja Pipsaa viemällä ne tervehtimään itseään jonkin verran isompia minipossuja Lindaa ja Lolaa. 


Aluksi possut hieman ihmettelivät toisiaan, haistelivat ja kaikki sujui hyvin, mutta hetken kuluttua Maisa ja Pipsa päättivät näyttää isommille, kuka on aitauksen kingi. Ne hyökkäsivät Lindan ja Lolan kimppuun sivuttain, karvat pystyssä, korvat luimussa ja omituista ääntä pitäen. Linda ja Lola ihmettelivät pikkuisten uhoamista, mutta päättivät kuitenkin yrittää karkuun.  Me puolestamme kiirehdimme possujen väliin ja veimme pikkuiset riidanhaastajat takaisin omaan aitaukseensa.

Saman viikon perjantaina siivosimme vielä kerran tallin keittiön paraatikuntoon ja vietimme iltaa nykyisten ja vanhojen eläintarhalaisten kesken. Sitten koitti maanantai 27.8 ja vanha tallirakennus purettiin. Seisoimme vain keskellä pihaa tuijottamassa purkutyötä, emmekä surumieleltämme saaneet päivän aikana muuta aikaiseksi.



Onneksi työmiehet ovat leppoisia ja mukavia. Eräänä päivänä kun he poistuivat ruokatauolle, päätimme tehdä pienen kepposen. Piilotimme kaivurin! Kun työmiehet palasivat, kuulimme jo kaukaa kuinka jekkumme otettiin hihitellen vastaan.

Eläintarha kiittää ja kumartaa. Ensi vuonna taas uudet kujeet.

-Paula ja Johanna    

2 kommenttia:

  1. Olisko mitenkään mahdollista saada Särkästä kuvia NYT, eli siis miltä siellä näyttää juuri nyt tällähetkellä? :)

    VastaaPoista
  2. Toi kuva, mikä tässä tekstissä on ensimmäisenä on se kaivurinpiilotuskuva :)
    Johanna

    VastaaPoista