sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Kesä kioskeilla

 Tervehdys, oon Elina, kolmatta suvea Särkän kioskeilla ahkeroiva paljasjalkainen tamperelaislapsi, joka aloittelee juuri elämänsä 20. kesää. Kioskeilla myymme siis muun muassa hodareita, hattaroita, poppareita, jäätelöä ja ah, pehmistä. Siviilissä harrastan enemmän tai vähemmän höntsyllä lentopalloa, sunnuntaihiihtoa ja jotenkin olen viime aikoina viehättynyt kuntosalitreenaamisen karuuteen. Omistan myös siskon. 
 
Minä olen Sanni, tämän kaksikon nuorempi osapuoli ja niin ikään kioskiperheen jäsen. Tällä keltanokalla on nyt ensimmäinen Särkkäkesä edessä ja pyrinkin välittämään tänne jotain uusista jutuista ja hajuista, joihin törmään. Edellä esittäytynyt henkilö on siskoni, joten harrastukseni liippaavat hyvinkin läheltä. Kerrottakoon nyt kuitenkin, että minä olen meistä se, joka rutistelee kirjoittamiaan runoja palloiksi ja kaataa maalia kankaalle. 


Aikomuksemme on raottaa kioskin takaovea sen verran, että pääsette välillä hyppäämään kioskityön hektiseen mutta herkulliseen arkeen. Sillä tänä kesänä tulemme pukemaan Särkkä-paidan päällemme kerta toisensa jälkeen ja suuntaamaan – satoi tai paistoi – kohti horisontissa siintävää Näsinneulaa! 

- Sanni ja Elina

lauantai 26. toukokuuta 2012

Eläintarhalta


Olemme Johanna ja Paula Lasten eläintarhalta. Meillä molemmilla on jo monta Särkänniemikesää takana (Paula 10 ja Johanna 5). Työvuorojemme aikana olemme vastuussa eläinten hyvinvoinnista ja ruokinnasta. Toki töihimme kuuluu välillä myös monenlaista muuta hommaa haravoinnista koiranpentujen hakuun ja lasten elämysleiri –rastien pitoon.  Vuoromme vaihtelevat aamuvuoron 7-15 ja iltavuoron 13-21 välillä, mutta eläinten sairastuessa emme katso kelloa eli saatamme olla paikalla vielä yömyöhäänkin eläinlääkäriä odottamassa.




Työt eläintarhalla jatkuvat myöhään syksyllä, jopa lokakuun lopulle. Eläintarhattoman ajan vuodesta Paula opiskelee filosofiaa Tampereen Yliopistossa tavoitteenaan valmistua filosofian, psykologian ja elämänkatsomustiedon opettajaksi. Paulan harrastuksiin kuuluu satunnaisesti ratsastus, lumilautailu, rullaluistelu, frisbeegolf ja jumpissa käynti. Johanna puolestaan on viettänyt aikaa kotona pienen lapsensa kanssa sekä käynyt Elixialla kaikenlaisissa jumpissa. Nyt tavoitteena on päästä syksyllä opiskelemaan sosiaali- ja terveysalaa ja palata pitkästä aikaa koulunpenkille! Johannan kotoa löytyy kani ja kaksi koiraa. Toinen koira, Uno, taitaa olla tuttu teille, jotka viime kesänä kävitte eläintarhalla… Se oli toinen kesän ensimmäisistä karvapalloista.


Meidän kirjoitusvuorollamme pääsette tutustumaan eläintarhaan ja sen asukkaisiin sekä kaikkeen touhuun ja tohinaan, joita työvuoromme sisältävät. Eläintarhan kesät ovat aina tapahtumarikkaita, vaikka sitä ei välttämättä yksittäinen kävijä vierailullaan huomaa. Onhan eläintarha auki asiakkaille vain pienen ajan vuorokaudesta…

- Johanna ja Paula

perjantai 25. toukokuuta 2012

Jemppu esittäytyy


Olen 20-vuotias tamperelainen ja työskentelen Särkänniemessä laitekuskina kolmatta vuotta.Työpäivinä pyörittelen pääasiassa perhelaitteita lasten iloksi. Ja mikä olisikaan sen parempaa kuin pieni lapsi, joka päivän päätteeksi tulee halaamaan jalkaasi ja kiittämään mukavasta päivästä!




Vapaa-ajallani painin ponien kanssa tai käyn sohimassa hieman miekkailuharjoituksissa. Suurin intohimoni on ehdottomasti jäätelö, urheilemisen lisäksi tietenkin (:

- Jemppu

keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Uus kesä uudet kujeet


Eiks olekin mahtava tv-mainos? Tai ite ainakin tykkään hirveesti, ei oo niin perinteinen lapset hihkuu possujunassa-tyylinen mainos. 

Pääsen tän viikon lopussa esittelemään teille meidän kirjoittajia. Ehdotuksia kirjoittajista tuli lukijoilta niukanlaisesti, mutta ainakin eläintenhoitajaa oli toivottu, ja tämä toive päätettiinkin toteuttaa. Eläintarhan kesätyöntekijät ovat siis edustettuina. Mukaan on tulossa tietysti laitekuskeja, koska ne on meillä suurin työntekijäryhmä ja muutenkin ydinporukkaa. Puotitytöt on mukana, ja myös grillimyyjiä. Yritetään vielä saada järjestyksenvalvoja mukaan remmiin... Jos kuulolla on Särkän JV-porukkaa niin ho-hoi vapaaehtoiset saa ilmoittautua! :D

Tästä tää kesä lähtee, aurinkokin paistelee täällä niin että Tukkijokeenkin jo uskaltaisi.

Pysykää kuulolla, ja liittykää lukijaksi. Voin sanoa, että oikein mielenkiintoinen kesä on tulossa!

- Julia

torstai 17. toukokuuta 2012

Kirjoittajatiimiä kasataan vauhdilla!

Viikonloppuna se alkaa; Särkänniemi aloittaa "virallisen" kesäkautensa ja on avoinna joka päivä syyskuun alkuun saakka. Meillä on bloggaajien metsästys täydessä vauhdissa, ja yritetään saada mahdollisimman monipuolinen kirjoittajatiimi kasaan teitä varten.

Kenen tarinoita Särkänniemestä Sinä haluaisit lukea? Nyt on vielä mahdollisuus vaikuttaa! 

Särkässä on kesätöissä laitekuskeja, lipunmyyjiä, järjestyksenvalvojia, pelityöntekijöitä, siivouspartioita, grilli- ja kioskityöntekijöitä, eläintenhoitajia, puotimyyjiä, kokkeja, tarjoilijoita, huoltohenkilökuntaa...muutamia kesätyöntekijöitä löytyy myös IT-osastolta, markkinoinnista, taloushallinnosta ja ja ja varmaan unohdin vielä jonkun. Kenen työstä olisi mukava kuulla lisää?

Kommentoikaa, ehdottakaa :)

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Kesää kohti!

Särkänniemen huvipuisto on taas auennut, ja mikäs muu olisi enemmän alkavan kesän merkki!


Yli 500 kesätyöntekijää aloitti uurastuksensa viime viikolla. Särkänniemi on haluttu kesätyöpaikka, ja nämä onnekkaat valittiin varmaan tuplamäärästä hakijoita (?). Läpi on käyty perehdytyspäivät, koulutukset ja työpaikkaan tutustuminen, ja tosityö alkoi vappuna. Vaikka voisi sanoa että nämä uutukaiset eivät tiedä työstä vielä mitään ennen heinä-elokuun ruuhkia ;)

Mutta siitä saavat kertoa sitten itse.


Särkässä on tänä kesänä paljon uutta, kun Angry Birds Land uusine laitteineen, puoteineen ja kioskeineen avattiin. Yksi uusi asia on myös tämä blogi! Tänne kootaan porukka kesätyöntekijöitä kertomaan suoraan lukijoille Särkän kesästä riemuineen ja ukkoskuuroineen. Särkkä on monille ensimmäinen, monille mahtavin kesätyökokemus, ja nyt pääset seuraamaan puiston arkea sisäpiiriläisten silmin! 

Liity lukijaksi nyt ja hyppää Tampereen kesän ytimeen!

Teidän kanssa koko kesän,
Julia (ylläpito)